Фондация •Уеб Шелф•

Предупреждение за ненадеждни информации

Достъпът до навременна, подходяща и надеждна информация е все по-важен в сегашната ни среда

прочети

Предупреждение за ненадеждни информации


оригинална публикация: Google

Достъпът до навременна, подходяща и надеждна информация е все по-важен в сегашната ни среда. Независимо дали виждате нещо в социалните медии или провеждате разговор с приятел, можете да се обърнете към Google, за да научите повече за развиваща се новина.

Въпреки че Google Search винаги ще бъде там с най-полезните резултати, които можем да предоставим, понякога надеждната информация която търсите, все още не е онлайн. Това може да е особено вярно за актуални новини или възникващи теми, когато информацията която е публикувана първо, може да не е най-надеждната.

За да помогнем в това, ние обучихме нашите системи да откриват кога дадена тема бързо се развива и редица източници все още не са проверени. Сега ще покажем известие, указващо, че може би е най-добре да проверите по-късно, когато може да е налична повече информация от по-широк кръг източници.

От миналата година имаме подобни известия, които ви уведомяват, когато Google не е успял да намери нищо, което да отговаря особено точно на вашето търсене. С наскоро стартиралия About This Result panel можете също така бързо да намерите информация за източници, които намирате в Google Търсене и по-добре да определите дали е вероятно да предоставят полезна и/или достоверна информация. С този допълнителен контекст можете да вземете по-информирано решение за сайтовете които може да искате да посетите и какви резултати ще са най-полезни за вас.

Посредством тези функции, нашата цел е да предоставим повече контекст за вашите резултати, за да можете по-уверено да оцените информацията която намирате онлайн. Тези нови известия стартират на английски в САЩ. С нетърпение очакваме да разширим тези и други свързани функции през следващите месеци.